Dawkowanie |
Doustnie. Stosować wyłącznie do zagęszczania napojów i pokarmów. W celu zagęszczenia przetartych pokarmów, dodawać proszek, aż do uzyskania wymaganej konsystencji. Ilość płaskich miarek wymaganych do zagęszczania (1 miarka = 3 g); ilość proszku konieczna do zastosowania może się nieco różnić w zależności od temperatury, gęstości płynu i wymaganej lepkości. Objętość 200 ml - stopień 1 konsystencja syropu: 1 płaska miarka; stopień 2 konsystencja kremu: 2 płaskie miarki; stopień 3 konsystencja budyniu: 3 płaskie miarki. Używać wyłącznie miarki załączonej do opakowania. Dodać zaleconą ilość proszku do szklanki lub miski. Powoli dodawać płyn, ciągle mieszając. Mieszać, aż proszek całkowicie się rozpuści. Przygotowaną porcję do spożycia spożyć w ciągu 2 h. Niewykorzystaną pozostałość wyrzucić. |